Tips til at lave mad med børn

Udgivet: juni 24, 2020
Emner: Familie , Hobby

Tips til at lave mad med børn

At få dine børn med i køkkenet for at lave mad er en god idé, uanset hvor gamle de er. Ved at interagere med dig i køkkenet, vil dit barn lære mere end blot at lave mad. Hvis du elsker idéen om at lave mad med dit barn, finder du her gode tips til, hvordan I kommer godt i gang.

Sæt tid af

At lære dit barn at lave mad kræver tid og tålmodighed. Der er ingen grund til at forhaste processen, da det samtidigt skal være sjovt at være sammen i køkkenet. Gør madlavning til en del af familiens hyggetid og sæt ekstra tid af til at rydde op. I sidste ende handler det om at have det sjovt og ikke blot opnå et perfekt måltid.

Lad dit barn vælge opskriften

Dit barn vil elske at lave en opskrift, de selv har udvalgt. Find ud af hvad du har i køleskabet og i skabene og se, om du kan komme med nogle gode idéer til, hvad I sammen kan lave. Giv dit barn frihed til at vælge mellem et par opskrifter, så han/hun ikke bliver for overvældet af de mange valg.

Gør køkkenet klar

Madlavningen bliver mindre stressende, hvis du på forhånd gør det børnevenligt. Hold farlige køkkenredskaber udenfor rækkevidde og sørg for, at dit barn ved, hvad de må bruge og ikke må bruge. Det kan ligeledes være en fordel at have kokkeforklæder klar ved hånden til både dig og dit barn. Find kokkeforklæder her.