Tips til at holde dine børn aktive

Udgivet: marts 29, 2021

At holde børn aktive kan være udfordrende. Men at gøre motion til en del af deres daglige liv er en fordel i forhold til deres psykiske og fysiske velbefindende. Har du svært ved at motivere dine børn til at bevæge sig, findes der flere god råd til dette.

Træn sammen

Forældre bør ikke sidde på sidelinjen. I stedet kan du motivere dine børn til at dyrke motion ved, at I alle sammen gør det som en familieaktivitet. Prøv at gøre motion til en sjov familiebegivenhed, som alle gerne vil deltage i.

Hvis du planlægger en udflugt, kan du eksempelvis tænke på sjove aktiviteter, så I alle sammen får rørt jer. Det kan være alt lige fra en gåtur eller løbetur i parken, svømning, en skattejagt eller lignende.

Hvis dine børn bliver glade for eksempelvis at løbe eller dyrke en specifik form for sport, kan det være en fordel at købe løbesko i høj kvalitet som for eksempel Asics løbesko.

Prøv sjove aktiviteter

Som forælder kan du finde sjove aktiviteter, der ikke nødvendigvis inkluderer en bestemt type af sport.

Dine børn behøver nemlig ikke blive meldt til fodbold eller dans, da motion kan inkorporeres i hverdagen på andre måder. Det kan eksempelvis være, at I sammen spiller et fysisk krævende spil, laver små konkurrencer, der indebærer motion eller noget helt tredje.

Engager dine børns venner

Fordelen ved at kende dine børns venner er, at du vil lære nogle af de aktiviteter at kende, som de nyder at lave i skolen eller i fritiden. Du kan bruge dette til at finde ud af nogle sjove aktiviteter, som dine børn kan lave sammen med deres venner. Herved kan du planlægge dette til, når dine børn får venner på besøg.