Skal mit barn bruge mundbind?

Udgivet: november 26, 2020
Emner: Børn

Mange børn er enormt gode til at håndtere Coronas mange udfordringer i det daglige. Det gælder også deres forbrug af værnemidler såsom mundbind, hyppig håndvask og at holde afstand til andre, selvom det nogle gange kan være svært at forstå.

Men nogle gange kan det som forældre endda også være svært at finde ud af, hvornår det er nødvendigt at udstyre barnet med et mundbind, eller hvornår det er en god ide at have en lille håndsprit med i tasken.

Hvad siger myndighederne?

Ifølge sundhedsstyrelsen skal børn under 12 år ikke bære mundbind. Det er selvfølgelig et generelt krav, og betyder ikke, at børn ikke skal gå med det, hvis man som forælder har en anden mening.

Børn kan bruge de almindelige engangsmundbind eller mundbind i stof. Begge dele finder du et stort udvalg af hos Lomax.dk, hvor du også finder flere forskellige farver.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du vælger at udstyre dit barn med et mundbind, skal du altid sikre dig, at det sidder korrekt. Det vil sige, at mundbindet skal dække 100% over barnets næse, mund og hage. Gør det ikke det, virker mundbindet ikke optimalt, og der er derfor ingen grund til at give barnet et på, da det ikke får den rette effekt.

Brugen af håndsprit er også vigtig, og her skal du sikre dig, at dit barn forstår kun at bruge det på hænderne og ikke til andre ting. Hvis du vurderer at barnet er for lille til selv at administrere håndspritten, er det bedre helt at undlade at give det med i tasken.

Er dit barn under 12 år, og bruger barnet ikke mundbind, så kan du i stedet hjælpe barnet med at have en god håndhygiejne ved hyppig håndvask.