Sjove fakta om Gurli Gris

Udgivet: september 30, 2020
Emner: Leg

Alle børn er vilde med Gurli Gris eller Peppa Pig, som hun oprindeligt hedder. Gurli Gris er hurtigt blevet et sikkert hit blandt børn i hele verden. Men kender du til de sjove fakta, der er i forbindelse med Gurli Gris og hendes vej til populariteten? Du får et par af dem lige her.

Idéen om Gurli Gris opstod hos arbejdsløse venner

Idéen om Gurli Gris kom til Neville Astley og Mark Baker i 2000. De to venner var animatorer, men desværre var de arbejdsløse. De fandt sammen med producenten Phil Davies, som også var arbejdsløs. Herefter måtte de alle låne penge fra familie og venner for at få Gurli Gris til at blive en realitet.

Gurli Gris fik hurtig succes

Det tager ofte en rum tid, før en tv-serie finder sine fødder og bliver en succes. Men sådan gik det ikke for Gurli Gris. Allerede et år efter den første episode blev sendt i maj 2004, havde serien tjent mere end $1,5 millioner i salg af merchandise. Den havde ligeledes vundet en BAFTA, som er en pris, der uddeles af British Academy of Film and Television Arts.

Gurli Gris er verdenskendt

Gurli Gris begyndte sit eventyr i Storbritannien. Hun har nu udvidet sit territorium til at dække hele 200 lande verden over. Det betyder, at det antages, at hun er over $1 mia. værd i form af salg i de mange lande. Her i 2020 forventes det dog, at hun bliver det dobbelte værd.