Sådan passer du på din bedstemor

Udgivet: oktober 4, 2022
Emner: Familie

Hvis du har en bedstemor, tør man godt gætte på, at hun må være oppe i alderen. Det er meget forskelligt, hvor godt og hvordan ældre mennesker klarer sig. Nogle gange har de brug for meget hjælp og støtte, til at få hverdagen til at fungere. Andre gange, kan de klare sig selv og alle de huslige pligter, helt til det sidste.

Slip for bekymringer 

Selvom din bedstemor ikke ønsker, at du skal bekymre dig om hende, er det svært at lade være. Du bliver urolig, når hun ikke svarer på telefonen, selvom du ved, at hun i forvejen er dårlig til at tage den. Måske er hendes hørelse ikke længere, hvad den har været, men det gør ikke dine bekymringer mindre.

Der er nogle ting du kan gøre, for at slippe for bekymringerne omkring din bedstemors velbefindende i hverdagen – også selvom hun siger, at du ikke skal bekymre dig.

 

Skridsikre sokker 

Hvis du går og bekymrer dig for, at din bedstemor falder, kan du give hende nogle skridsikre sokker. Vi går en kold tid i møde, og vi skal samtidig spare på varmen. Din bedstemor har brug for at have varme strømper på. Hvis din bedstemor er glad for uldstrømper, kan det være, at de skal erstattes med et par skridsikre sokker. Uldstrømper er meget glatte, og de kan i værste tilfælde gøre, at din bedstemor glider. Det kan du undgå med skridsikre sokker.

 

Håndledsalarm

Man kan i dag få en alarm, som skal sidde på håndleddet. Din bedstemor kan have en sådan alarm på. Hun kan trykke på alarmen, hvis hun har brug for hjælp. Det kan for eksempel være, hvis hun er faldet, og ikke selv kan komme op. Alarmen vil komme direkte til din telefon, så du hurtigt kan reagere.