Overnatning med børnene i det fri

Udgivet: januar 26, 2021
Emner: Familie

Det er en meget stor oplevelse for både børn og voksne at overnatte i det fri uanset, om I skal sove i et shelter eller have teltet med under armen.

Mens det kan være meget nemt for de voksne at omstille sig i forhold til de tilstedeværende faciliteter, kan det være lidt sværere for børnene. Så hvad skal I have med for, at det bliver en god oplevelse for jer alle?

Campingtoilet kan være en nødvendighed

Det er ikke alle børn og voksne, der kan forlige sig med at forrette deres nødtørft ude i naturen. Det kan herved være nødvendigt at medbringe et transportabelt campingtoilet. Det er nemlig ikke rart for hverken børn eller voksne at skulle holde sig i lang tid, fordi der ikke er et toilet i nærheden.

Sæt lys på oplevelsen

Der kan være utrolig mørkt ude i den friske natur, når mørket sænker sig. Specielt hvis I skal overnatte et sted, hvor der absolut intet lys er fra gadelamper eller andet.

Husk derfor at tage flere lommelygter med, der kan vise jer vej i mørket. Eksempelvis elsker mange børn at gå på opdagelse med en lommelygte. Det er derfor vigtigt, at I tager godt med batterier med, så I ikke løber tør.

Hyg jer med snobrød og skumfiduser

Når mørket sænker sig, er det godt at have forskellige aktiviteter klar, så børnene ikke kommer til at kede sig. Et bål, hvor I kan bage snobrød eller riste skumfiduser, er altid et hit hos børnene. Det er dog ikke alle steder, at I må lave bål. Hav et par spændende bøger med, som I kan læse i lommelygtens skær.