Lær dit barn at cykle – sådan gør du

Udgivet: november 26, 2020

I dag starter de fleste børn tidligt med at cykle – oftest i form af en løbecykel eller lignende. Men de små er faktisk klar til at komme op på en 2-hjulet uden støttehjul, før du ved af det. Selvom du tænker, at dit barn stadig er for lille til en rigtig cykel, så bør du prøve at overveje det en gang til!

For det er faktisk bedre, at du lader dine børn prøve tidligt – gerne allerede mellem 2 og 4 år. Hvis dit barn har haft en løbecykel, kan det gøre dit barn mere frygtløs i forhold til at prøve noget nyt, fordi de i forvejen er bekendt med teknikken. I kan med fordel gå i gang, når du begynder at tænke, at flyverdragten snart skal gemmes væk. Den er nemlig en god beskyttelse, hvis dit barn skulle falde – selvfølgelig i selskab med en cykelhjelm.

Find den rigtige cykel

Cyklen må helst ikke være hverken for stor eller lille, ellers kan dit barn have svært ved at lære at holde balancen. Derudover må styret ikke sidde for langt oppe, så barnet kan sidde så komfortabelt som muligt, og sadlen skal sidde, så jorden akkurat kan nås.

Støttehjul er ikke altid en god idé, når barnet skal lære at holde balancen. Du kan i stedet starte med at sætte en støttepind fast i bagagebægret og på den måde hjælpe dit barn på vej.

Er dit barn klar til at lære at cykle? Så tag et kig på junior cykler, og find den, som skal være dit barns første rigtige cykel.