Hvordan vælger man den rigtige efterskole?

Udgivet: marts 30, 2020
Emner: Familie

freestocks LoppUA 9F1w unsplash scaled - Hvordan vælger man den rigtige efterskole?

Er dit barn begyndt at snakke om, at et efterskoleophold måske kunne være en mulighed, når han eller hun er færdig med folkeskolen?

Det kan som forælder godt være en smule skræmmende at gå rundt med tanken om, at dit barn flytter hjemmefra i et års tid eller måske to. Det er netop her, du skal huske på, hvor meget dit barn vil få ud af sådan et ophold. Både socialt men også når det gælder faglighed og modenhed.

Hvordan tackler du det lige, når du skal i gang med at kigge på efterskoler? Og hvilken efterskole er den rigtige for dit barn?

Lyt til dit barn

Når der skal vælges efterskole, er det vigtigt, at du husker, at det ikke er dig, der skal på efterskole – men dit barn. Måske synes du, at efterskolen der ligger 15 minutter væk i bil, er det helt rigtige valg, men dit barn er langt fra enig i den påstand.

Her kan det være en fordel at lytte til dit barn og vælge efterskole ud fra barnets interesser.

Efterskole med linjefag og interesseopdeling

Som forælder må du ikke tro, at en efterskole bare er en almindelig skole, og at det derfor er lige meget, hvor dit barn ender henne. Dit barn skal gerne på en efterskole, hvor interesserne kan vedligeholdes. Om det så er sport, teater, musik, kunst eller noget helt andet.

Vælger du for eksempel en musik efterskole til dit barn, vil den musiske interesse derfor automatisk blive holdt ved lige. Ved at vælge en efterskole der specialiserer sig i det enkelte barns interesser, vil det ofte være nemmere at finde nye venner, da man har denne fælles grund, som kan være med til at starte de første samtaler og dermed påbegynde nye venskaber.