Hvilken babygrød skal jeg vælge?

Udgivet: oktober 31, 2021
Emner: Baby

Det er en rigtig stor ting, når din baby går fra at få mælk til nu at skulle spise grød. Det kan dog også godt være en smule angstprovokerende for nogle forældre. For hvilken grød skal man overhovedet give til sit barn? Der findes et hav af valgmuligheder på markedet, når det kommer til babygrød, hvorfor det godt kan være forvirrende.

Vælg en cremet og mild grød

Til at starte med er det en fordel, at du vælger en cremet og mild grød til din baby. Når din baby har spist grød i noget tid, kan du eventuelt prøve en lidt grovere type af grød. Der findes mange forskellige grødtyper, da du kan få alt lige fra hirsegrød til majsgrød, quinoagrød, risgrød og så videre.

Desuden er der også grødtyper, der er lavet til en specifik alder. Det er værd at tjekke dette inden køb. Det kan eksempelvis være en grød til en baby på 4 måneder eller grød til en baby på 8 måneder.

Tag et kig på ingredienserne

En anden ting, du altid bør gøre, inden køb af en babygrød, er at tage et kig på ingredienserne. Selvfølgelig er de fleste typer af babygrød lavet med henblik på, at det er til en baby, så de er fyldt med god næring.

Men du kan også finde babygrød, der er fyldt med tilsat sukker, diverse tilsætningsstoffer og så videre. Det er naturligvis en fordel at undgå dette og købe en grød, der i stedet er lavet med sunde og næringsrige ingredienser.