Hængekøjer til hele familien

Udgivet: maj 18, 2020
Emner: Familie

Hængekøjer til hele familien

janko ferlic zHJ4ph3GRyg unsplash scaled - Hængekøjer til hele familien

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en hængekøje er et genialt “ude-møbel” for både børn og voksne. Det er en god plads for en lur midt på dagen eller hygge med en god bog. Er det endnu køligt i skyggen, kan køjen også sagtens bruges med en dyne eller et tæppe. Men med en hængekøje i haven eller på ferien, er der et par forholdregler, der er gode at holde sig for øje.

Pas på jer selv med disse forholdsregler

En god huskeregel er, at du aldrig skal hænge din hængekøje højere, end du er villig til at falde. De fleste skader ved brug af en hængekøje er nemlig efter, at et barn eller en voksen er faldet ud af den. Så derfor en det god at overveje, hvor højt den skal hænge – og især hvis den skal bruges af og med små børn.

Når hængekøjen skal hænges op i den perfekte højde, er det vigtigt, at den bliver forankret til steder, der kan holde til, at både børn og voksne bruger den. Du skal derfor sikre dig, at den bliver fæstnet til steder, der er så stærke, at hængekøjen ikke løsner sig og falder til jorden – det vil typisk være større træer, eller pæle, der er lavet til formålet.

Du skal også overveje, hvor stram den skal være. Jo strammere den er, desto større risiko er der for, at den vender og snurre rundt. En løsere hængekøje er desuden mere stabil, kan vugges og er nemmere at komme ind og ud af.

Tænk også over, hvilken hængekøje du investerer i, når der er børn, der skal bruge den. Det er mest sikkert at vælge en hængekøje, hvor dit barn ikke kan hænge og sidde fast på nogen måde i det materiale, den er lavet af.

Sidst men ikke mindst – så hold altid opsyn med dit barn, når hængekøjen er i brug.