At være familiefar og karrieremand

Udgivet: september 11, 2020

Det kan være svært at balancere familielivet med karrieren – hvor meget tid skal man bruge på arbejdet, når man har børn derhjemme? Hvis du er leder i en virksomhed, kan du især opleve, at dine medarbejdere ofte kan have brug for dig – og især i det tilfælde kan det være svært at holde fri.

Men det er vigtigt, at du husker at holde fri og være tilstede derhjemme. Det vil både gavne dig på jobbet – men også på de dage, du rent faktisk holder fri. Det kan være svært at give sig selv lov, hvis man ikke føler, at man kan overlade arbejdet til sine medarbejdere.

Her handler det om at opbygge en tillid, så både du og dine medarbejdere føler sig trygge i at være på egen hånd. Du vil opleve et helt andet humør og afstresning, når du lærer at slå arbejdet ud af hovedet i ny og næ.

Et lederkursus kan være behjælpeligt

Måske er et lederkursus ikke det første, du kommer i tanke om, når du skal finde mere tid til familien derhjemme. Sandheden er dog, at et lederkursus faktisk sagtens kan give dig ro til dette. Med et lederkursus får du nemlig værktøjer til at håndtere forandringsprocesser – og det kan i sidste ende gøre dig mere rolig, når du skal lægge arbejdet fra dig.

Et lederkursus giver dig muligheden for at videregive en masse viden og evner til dine medarbejdere. Du kan derudover også få klar rådgivning om, hvordan du lærer at koble af. En bedre leder er nemlig også en leder, der har tillid til sine medarbejdere, og tør at tage en pause fra alle opgaverne.